Selvklebende klistremerker, etiketter og dekaler

klistremerker

De fleste vet godt hva et selvklebende klistremerke kan brukes til, enten det er merking av diverse utstyr og verktøy, gulvmerking, produktetiketter, adresselapper, reklame e.l. Klistremerker kan lages i alle fasonger og størrelser og det er få grenser for hva man kan produsere. Det er dog viktig at merkene har riktig kvalitet til rett formål – hvis ikke kan du bli skuffet av “holdbarheten”.

Typer, formål og bruksområde

Et klistremerke tjener utallige formål, men måten de produseres og festes på er mange. Selvklebende etiketter og kan ha ekstremt høy kvalitet, og er ideelle for både små og store opplag – takket være moderne produksjonsteknikker.

Uansett formål er det flere muligheter å velge blant:

  • Med og uten laminat for ekstra slitasje- og UV-beskyttelse?
  • Blank, matt eller transparent folie?
  • Avtagbart- eller ekstra sterkt lim alá Hi-Tac (også kalt asfaltfolie)?
  • Kontur-/fasongskjærte merker?
  • Levert som flak, enkelvis, rull, e.l.?
  • Eller en kombinasjon av alle valgmuligheter!

Ute- eller innebruk?

Den selvklebende baksiden gjør at klistremerker kan brukes både ute og inne, men det er forskjell på både folie, lim og trykkemetode avhengig av hvor merkene skal benyttes. De aller fleste klistremerker produseres på en vannfast PVC-film og kan fint brukes fritt både inne og ute, enten det er kaldt eller varmt.

klistremerker gulv

Klistremerker til gulv?

Ja, det er mulig. For eks. i butikker, kjøpesenter, flyplasser og t-bane. De selvklebende gulvklistremerkene er slitesterke, robuste og lamineres med et gulvlaminat som gir god beskyttelse, samt er sklibeskyttet. Sklisikkerhetsklasse R10 i henhold til DIN 51130.

Doming – hva er det?

Doming er et klistremerke med et epoxy-lag over. Epoxyen blir herdet, og ligger da som en permanent “kuppel” (dome) over designet. Resultatet er stilige klistremerker som stikker opp fra underlaget og skaper en 3D-effekt. Både lekkert og stilfullt!

klistremerker dome

Bilklistremerker

Ved profilering av biler benyttes også klistremerker, da ofte kalt bildekor eller bilprofilering. Folietypen er ofte en annen, men basisprinsippet er det samme – bare i større format (ofte mye større format).

Kan vi hjelpe?

Uansett behov og bruksområde kan Ditt Grafisk hjelpe deg med hele prosessen. Vi hører gjerne fra deg!

Tittel

Gå til toppen