Frostet folie – et lovpålagt designelement som hindrer innsyn

frostet folie

Ny arkitektur innebærer ofte store vindusflater som slipper inn mye flott lys, men som samtidig fjerner muligheten for privatliv. Dette kan sette deg i en situasjon hvor du føler deg “beglodd”. Vindusflater i kontorlandskap kan også være en utfordring; dersom man har behov for å skjerme det som foregår. For eksempel kan et møterom være et slikt sted. Om du kjenner deg igjen i situasjonen kan frostet folie være akkurat det du trenger.

Frostet folie har flere nyttige bruksområder

Hindrer innsyn

Frostet folie er en effektiv løsning der man ønsker det mer skjermet. Det er mange steder dette kan være en utfordring.

På arbeidsplassen kan folie være en effektiv måte å sørge for privatliv inne på et møterom hvor det diskuteres sensitive ting, eller man rett og slett ønsker å skape soner. Mange har kontorer rett ovenfor hverandre og føler at man “sitter oppå hverandre”. Et annet problem kan være om kontoret har aktivitet utenfor vinduet som forstyrrer arbeidet. Her er frostet folie et godt redskap for å skape de private sonene vi mennesker har behov for, uten at man føler seg innesperret.

En frostet folie vil fortsatt slippe lyset igjennom. I kontorlandskap kan man også inkludere firmaets profil i designet på den frostede folien. Dette er med på å skape en helhetlig profil mellom interiøret og bedriften som holder til i lokalene.

frostet folie

Et designelement

Folien kan brukes til så mangt. Ofte som et gjennomgående element i kontorlandskap og næringsbygg, men også på undersiden av et glassbord, eller i hjørnene på vinduer som et stilig designelement. Om man dekker hele eller deler av vinduet med frostet folie, kan man også legge til detaljer som logo, striper, mønster eller ornamenter.

Frostet folie kan konturskjæres i alle mulige former, legges lagvis, printes på og til slutt skape et helt unikt uttrykk. Perfekt der man ønsker å legge en mer dempet dekor enn vanlig vinylfolie.

frostet folie

Unngå kollisjoner

Den kanskje aller viktigste grunnen til å dekorere store glassflater er det lovpålagte krav om at alle store glassflater skal være synlig merket for å unngå kollisjoner. Et minimumskrav er en nedre (benhøyde) og en øvre (øyehøyde) merking – i form av striper som er lett å få øye på. I stedet for minimumskravet, står du fritt til å utnytte muligheten for et sammenhengende designelement som også ser fantastisk ut.

Ditt Grafisk tilpasser dekor og folie etter dine ønsker/behov og kan komme med gode forslag til design som passer. Vi har lang erfaring med å legge frostet folie, med alle garantier og trygghet dette innebærer for deg som nærings-/privatkunde. Hør med oss, så finner vi sammen ut hva som passer best for akkurat deg og ditt behov.

Tittel

Gå til toppen