Fra kjeller til Revetal (en oppstartshistorie)

Å komme drassende på en gigantisk printer til prisen av en bil kan ene og alene skape en situasjon i heimen. Når den i tillegg skal inn i kjellerstuen – ja, da begynner den virkelige debatten.

Begynnelsen

Kanskje er ingressen litt diffus. Ingen kom direkte drassende med printeren, men den ble levert av Bring. En to meter lang pakke på røflig 200 kg ble møtt av høye forventninger og mye spenning.

Jeg har for vane å kjøpe unormale ting, så samboeren var ikke direkte overrasket. Dog var debatten i gang da den visste seg å være litt større enn hva vi kanskje hadde sett for oss. Jeg har jo sett slike maskiner utallige ganger, men det er noe annet når den skal inn i huset. Nærmere bestemt kjellerstuen.

For det var her Ditt Grafisk (daværende navn, Kompott) ble startet for ganske nøyaktig 3 år siden.

Etter å ha sagt opp min erfaringsrike jobb gjennom 9 år, var planen å stå friere, samt å ta i mot nye utfordringer med åpne armer. Den opprinnelige tanken var å jobbe freelance med et utvalg av trofaste kunder og bekjente, med en lett blanding av design, web og generelle konsulenttjenester.

For de fleste som jobber med design og reklame er det en stor motivasjonsfaktor  (i tillegg til at prosjektene lykkes) å se det man har laget i fysisk form og format. Ute i butikk, presentert i magasiner, TV/Internett, osv. For meg var dette grunnen til at steget gikk videre til å ville kombinere nåværende kunnskap med fysisk produksjon.

Med en stor interesse for ikke bare å digitalisere ting, men også produsere og skape ting, gikk det fort i retning av å inneha egne maskiner og utstyr. Dette er én av tingene som gjør at Ditt Grafisk i dag skiller seg litt ut, samtidig som at vi har god kontroll på hele prosessen.

Det baller seg på

Med kunder kommer ansvar, leveringstid og masse spennende utfordringer. Tjenestespekteret utvides i takt med behov og kunnskap, og med litt hardt arbeid er dagene fort fylt opp. Dette var også en realitet for meg, og har alltid har vært en motivasjonsfaktor. Det lille enkeltpersonsforetaket vokser med jevnt tempo og behovet for mer maskiner og utstyr melder seg.

Plutselig er jeg i dialog med Ditt Kontor for å anskaffe en ny maskin som kan dekke ulike interne behov. Dialogen er god og det kommer frem at Ditt Kontor pr. i dag har en grafisk avdeling, men ser muligheten til å utvide med mer kapasitet og tjenester. Et tilbud om samarbeid er fort på bordet, men går raskt videre til at vi sammen kan utrette så mye mer.

Etter en prat med min tidligere arbeidskollega, Thomas, blir det kjapt besluttet at vi alle tre går sammen om å opprette et eget selskap. Et selskap som kombinerer all vår kunnskap, erfaring og tjenester. Kort tid etterpå er Ditt Grafisk AS på banen!

Revetal

Hverken jeg eller Thomas har hatt noen nær tilhørlighet til Revetal tidligere, så vi var svært spent på hvordan det var å jobbe her. Vi hadde selvsagt en positiv innstilling og visste at Revetal har utviklet seg i rekordfart, men etter 2 år kan vi konstatere at Revetal virkelig er et fantastisk sted å jobbe. Et yrende næringsliv, stor vekst og mange ildsjeler er det jeg vil si kjennetegner Revetal i dag. Det er en glede å kunne bidra til lokalmiljøet her, og kanskje en dag får Revetal bystatus(!). Vi vil i alle fall fortsette å gjøre vårt for å sette Revetal på kartet!

Nåværende status

Takket være daglige utfordringer fra kunder, utvider vi oss gradvis. De fleste av våre kunder er nærliggende Vestfold-bedrifter, men mange er nasjonale og også internasjonale, mye grunnet vårt varierte tjenestespekter. Målet vårt har siden starten vært å kunne samle det meste av design- og reklametjenester under ett og samme tak, noe vi har lykkes godt med. Vi både planlegger, designer, produserer og monterer alt man kan tenke seg.

Ditt Grafisk er i dag et “landlig reklamebyrå” med egen produksjon, og kan tilby et stort spekter av tjenester. Nylig flyttet vi inn i våre nye lokaler i Revetalgata 44, stedet vi vil være i mange mange år fremover (kanskje for alltid). Kom gjerne en tur innom!

Til sist

Ditt Grafisk takker trofaste kunder, familie, venner og bekjente. Samt fremtidige kunder og samarbeidspartnere. Uten dere hadde ikke ting vært mulig. Sammen har vi utrettet mye som for få år siden var uoppnåelig, og vi ser ingen grunn til å roe ned. Jeg vil også rette en stor takk til Ditt Kontor, som helt siden starten har sett mulighetene og ikke bare utfordringene i det vi gjør.

Tittel

Gå til toppen