Digitaltrykk – en frisk satsning

digitaltrykk

Hvorfor satser vi på trykk når bransjen er i en synkende trend og flere trykkerier har problemer med å få endene til møtes?

Kort oppsummert så forsvinner ikke trykksaker med det første. Det som dog er sikkert er at det foregår en stor endring i hvordan vi bruker trykksaker – og ikke minst, hvor store opplag som kjøres av gangen. Digitaltrykk gjør det enkelt å oppnå de samme gunstige prisene som tradisjonelt off-set uten å måtte kjøre store opplag.

Hos Ditt Grafisk har vi levert masse trykksaker i flere år – både det vi selv designer, men også ting våre kunder har ferdige filer på. Men først nå tar vi steget med å legge opp til full digital trykkproduksjon i eget hus!

Våre trykkfaringer anno 2017

 • Det totale volumet går stadig ned, men vi trykker mindre opplag oftere. Bra for både kunden og miljøet.
 • Ved å trykke digitalt slipper kunden å kjøre store opplag for å oppnå en gunstig pris. Resultatet er en mer gjennomtenkt, riktig og fornuftig bruk av trykte medier.
 • Når antallet trykksaker i sirkulasjon er mindre, blir det lettere stikke seg ut. Dette ser vi for eks. godt i kanalene postreklame/DM. Gjennomslagskraften er sterkere nå enn før.
 • I mange situasjoner foretrekker våre kunder fysiske trykksaker, noe de også vil fortsette med i tiden som kommer. Både for eksklusivitet og en måte å skille seg ut på i en verden som blir stadig mer digitalisert.

Ypperste kvalitet og levering

Hvorfor investerer vi tungt i komplett in-house digitaltrykkeri først i år? Kvaliteten på digitale trykksaker har rett og lett blitt fenomenalt bra. Med siste generasjon maskiner er kvaliteten såpass høy at det kan matche off-set. Faktisk er det også bedre på flere ting.

Som tidligere nevnt trykker vi mindre og mindre opplag oftere. Da er digitaltrykk det perfekte alternativet på både pris og leveringstid. I tillegg er det utallige spennende måter å spesialtilpasse trykksaker med for eks fletting av adresser/innhold – papirkvaliteter, m.m.

Vi er lidenskapelig opptatt av å kunne være så fleksible som mulig, levere så raskt som mulig og å sikre kvaliteten på hver eneste leveranse. Derfor faller det naturlig i 2017 å utvide med eget digitaltrykkeri – i tillegg til alle våre øvrige produkter/tjenester. Dette vet vi våre kunder vil nyte godt av i årene som kommer!

Noen av fordelene for våre kunder

 • Økt fleksibilitet
 • Enda kortere leveringstid
 • Ingen mellomledd
 • Enda gunstigere priser
 • Flere muligheter
 • Høyere kvalitet
 • Ytterligere tilpasning

digitaltrykk

Konvolutter

Det er verdt å trekke frem konvolutter som et godt eksempel på fordelene med digitaltrykk. Naturligvis sendes det færre brev nå enn før, og ved å trykke konvolutter på den tradisjonelle måten har man alltid vært begrenset til antall farger og store opplag. Løsningen for mange har vært å kutte ned på fargene å trykke i sort/hvitt for å kunne forsvare kostnaden.

Heldigvis er denne tiden forbi (!). Det er nå billig å kjøre helt ned i 500 konvolutter (én eske) i fullfarge trykk. Ikke bare dekker dette behovet for de fleste av oss, men det åpner også for å kunne gjøre noen morsomme/spesielle stunts nå og da. Hør med oss neste gang du vurderer å trykke konvolutter.

Ytterligere rustet for fremtiden

Digitaltrykk er en satsning som i motsetning til andre nyvinninger har kommet naturlig til oss over tid. Grunnet en stadig økende kundemasse, større krav til leveringstid, kvalitet og ikke minst pris. Vi har alltid vært tidlig ute med ny teknologi og nye muligheter, men har selv måttet være aktive på opplysningsfronten når muligheter har blitt presentrert for deg som kunde (noe vi elsker å gjøre hver eneste dag).

Med digitaltrykk er det dog kundens nåværende/fremtidige behov som ligger til grunn. Det er kunden som har dyttet oss i retning av å ønske oss full digital trykkproduksjon, for å imøtekomme de krav vi mener du som kunde bør forvente. Volumet er der – dog i endring, men vi ønsker å gjøre det så mye bedre og mer effektivt enn hvordan det er i dag.

Takk for at vi får lov å utvide i ytterligere nye markeder – vi gleder oss!

Tittel

Gå til toppen