Google Ads: Slik blir du mer synlig på Google

Google ads

For alle bedrifter som er på jakt etter nye kunder kan Google Ads være det beste stedet å begynne. En kundes første steg på vei mot å finne produkter og tjenester er i mange tilfeller å søke på Google. Google Ads er et verktøy som øker din synlighet i søkeresultatene. Her får du mulighet til å betale for å plassere annonser øverst på Google-søkeresultatsiden når potensielle kunder søker etter produkter eller tjenester du tilbyr. Under kommer noen punkter med hva du bør tenke på når du skal sette opp og drifte Google Ads. Trenger du hjelp med dette tilbyr vi gode pakketilbud. Ta kontakt idag.

Definer dine mål og målgruppe

Før du begynner med Google Ads, er det viktig å ha definert dine markedsføringsmål og hva som er din målgruppe. Vær tydelig på hva du ønsker å oppnå med annonseringen, enten det er å øke besøk til nettsiden, henvendelser eller øke salg. Ved å forstå din målgruppes behov, interesser og demografi, kan du enklere opprette målrettede annonser som treffer potensielle kunder.

Velg de riktige søkeordene

Søkeord er viktig i Google Ads. Velg relevante søkeord som har en sammenheng med produktene eller tjenestene dine, og som potensielle kunder sannsynligvis vil søke etter. Her kan du bruke Google Ads sin søkeordsplanlegger eller andre søkeordsverktøy for å finne populære søkeord med lav konkurranse og høy relevans. Du kan også velge å legge til negative søkeord, altså søkeord der du ønsker at annonsen din ikke skal vises.

Skreddersy dine annonser

Skriv engasjerende annonsetekster som er relevante for de valgte søkeordene og som tiltrekker oppmerksomhet. Tenk på hva som gjør deg unik og hvordan du skiller deg ut fra konkurrentene. Husk at det du ønsker her er å få de rette brukerne til å klikke på annonsen. Vær kretativ.

Velg de rette annonseformatene

Google Ads tilbyr en rekke annonseformater, som for eksempel søkeannonser, display-annonser og video-annonser. Velg formatene som best passer ditt budskap og treffer din målgruppe best. Har du videomateriale tilgjengelig kan du vurdere å bruke det i en videoannonse. Driver du nettbutikk, kan det anbefales å opprette en shopping-annonse.

Målretting og budsjettstyring

Google ads har gode og avanserte alternativer når det kommer til målretting av annonser. Du kan målrette basert på geografi, demografi, interesser og nettleseratferd for å få hjelp til å treffe akkurat det publikumet du ønsker. Når det kommer til budsjett er du nødt til å gjøre en vurdering basert på bransje, konkurranse og mål. Her er det mulig å teste litt forskjellig for å finne ut hva som passer best og tilpasse seg etter behov.

Optimalisering og analyse

For best effekt av annonsene er det anbefalt å overvåke resultater og statistikk. Google Ads har verktøy som lar deg se rapporter og gjøre analyser av dine kampanjer. Ved å analysere resultatene finner du ut av hva som fungerer og ikke. Ved hjelp av denne dataen kan du gjøre viktige justeringer som gjør at du får mest mulig ut av budsjettet ditt.

Er du klar for å bli mer synlig på Google? Vi tilbyr Google Ads-pakker som inkluderer oppsett, oppfølging, overvåking og rapportering av Google Ads for din nettside. Ta kontakt med oss i dag!

 

Relaterte produkter

Gå til toppen